Početna izrada sajta Kako pronaći WordPress programera

Kako pronaći WordPress programera

autor Boško Perić

Pronalaženje dobrog i profesionalnog programera za WordPress može biti dug i težak posao. Postoji veliki broj sajtova koji nude posao sa milionima članova koji konkurišu za projekte i međusobno konkurišu sa cenama.

Problem je u tome što mnogi od ovih gladijatora nisu spremni za arenu. Mnoge web stranice često nemaju vremena za detaljniju proveru svojih pružatelja usluga, već čekaju da prirodna selekcija (ocene i recenzije) vremenom izbaci najslabije članove. To rezultira lošim korisničkim iskustvom za mnoge kupce koji postanu frustrirani i brzo izgube veru u platformu. To takođe može biti prilično skupo, jer neki moraju isprobati više programera pre nego što nađu nekog za koga su sigurni da može završiti posao.

Srećom, postoji nekoliko platformi koje preduzimaju mere kako bi poboljšale iskustvo zapošljavanja svojim korisnicima i  privukle profesionalce na svoje web stranice. U ovom članku ćemo navesti nekoliko platformi i dati savete kako pronaći i angažovati dobrog programera za WordPress.

Pouzdani izvori za pronalaženje i angažiranje programera za WordPress

Iako u našem timu imamo programere, ne pružamo usluge prilagođenog razvoja. U nastavku su pouzdani izvori koje smo sastavili kako bismo vam uštedeli vreme i novac pri radu sa raznim programerima. Evo 5 pouzdanih resursa koje preporučujemo.

  1. Codeable.io
  2. WordPress Jobs
  3. Smashing Jobs
  4. Toptal
  5. ClickWP

1. Codeable.io

Codeable  je posvećen pružanju WordPress outsourcing usluga i u potpunosti se fokusira na povezivanje programera i klijenata. Takođe nudi više opcija za upravljanje projektima i plaćanjem.

Programeri se prethodno proveravaju pre nego što im se dozvoli da se pridruže Codeable, koje pregleda portfelje i radne biografije. Imaju preko 25.000 klijenata i oko 300 WordPress stručnjaka. Prihvataju samo 2% kandidata što govori koliko su selektivni kada su u pitanju programeri. Angažuju najbolje od najboljih, što vam može uštedeti puno vremena i frustracija.

2. WordPress Jobs

WordPress Jobs je službena stranica s popisima poslova za WordPress (iako pomalo zbunjujuće hostovan na domenu WordPress.net). Pregledaju svaki post pre nego što ga prihvate i popisi ostaju aktivni 21 dan. Na oglas dolaze samo poslovi povezani s WordPressom. Poslovi uključuju razne kategorije kao što su razvoj, dizajn, performanse, razvoj dodataka, prilagođavanje tema, migracije i još mnogo toga.

Iako se povremeno objavljivanje poslova s malim naporom provlači na WordPress ploči poslova, ovde ćete obično videti samo ozbiljne projekte i pozicije sa punim radnim vremenom, dva faktora koja prirodno privlače višu kvalitetu kandidata. Sve u svemu, sjajno mesto za početak traženja programera.

3. Smashing Jobs

Poznat kao jedna od najpopularnijih i najkvalitetnijih internet izdanja za razvoj web stranica, Smashing Magazine takođe vodi Smashing Jobs. Poslovi ostaju aktivni 60 dana, a ako ste neprofitna organizacija, oni imaju i popuste. Njihov sajt ima preko 4 miliona korisnika mesečno, tako da možete biti sigurni da će biti veliki broj ponuda.

Smashing Jobs ima dobru reputaciju jer ga koriste i nekoliko velikih kompanija kao što su Amazon, Electronic Arts, Tesla Motors, MIT, Activision, itd. i ima solidne rezultate u privlačenju vrhunskih razvojnih talenata.

4. Toptal

Toptal se oglašava kao mesto koje treba posetiti ako tražitenekog od “top 3% slobodnih talenata”. Cilj angažovanja programera je dokazati tu tvrdnju. Slični su Codeableu, ali pokrivaju i sva razvojna područja, ne samo WordPress. Dobijate ponudu i račun kada pronađete odgovarajućeg programera.

Novi članovi moraju proći standardni intervju s regrutom, posle čega sledi algoritamski izazov s vremenom. Tada se suočavaju s još jednim izazovom dok stariji programer pregleda njihov rad. Na kraju se od njih traži da završe testni projekat. Toptal je sarađivao sa mnogim velikim brendovima poput Airbnb, HP, JP Morgan i Zendesk.

5. ClickWP

ClickWP se specijalizovao za pružanje pouzdane podrške pojedincima i preduzećima koja koriste WordPress. Neke od njihovih usluga uključuju mesečne planove i zadatke za izradu web stranica, prilagođavanje tema, popravak malvera ili hakova, sigurnosne kopije, WordPress migracije i još mnogo toga. Ako su vam potrebni neki osnovni razvojni radovi, poput konfiguriranja dodatka, prilagođavanja teme WordPressa ili podešavanja vašeg CSS-a, ClickWP može biti vrlo isplativo i brzo rešenje.

Na čelu ClickWP-a je David Wang, bloger i prodavač s 10 godina iskustva s WordPressom. Ako su vam potrebni neki osnovni razvojni zadaci i ne želite se mučiti s pronalaženjem programera, preporučujemo da se obratite njima da biste videli kako mogu pomoći. Ako imate složenije razvojne zadatke, bilo koji od nekoliko gore spomenutih izvora je takođe dobar.

Šta je sa Upwork-om, Freelancer.com-om i Fiverrom?

Nesumnjivo ste već čuli za druge platforme kao što su Upwork (ranije Elance i oDesk), Freelancer.com i Fiverr. Na tim portalima ima puno nadarenih programera za WordPress, ali je potrebno da uradite analizu kako bi pronašli najbolje. Ako prvi radite na ovim platformama videćete da je velika razlika u izboru i cenama.

Kako unajmiti vrhunskog programera za WordPress (5 koraka)

Kada tražite dobrog programera za WordPress, presudno je shvatiti da važno dobro proceniti kandidate. Ako to ne učinite, na kraju ćete izgubiti dosta vremena a možda i biti nezadovoljni sa urađenim poslom ili projektom. Nekoliko saveta pomoći će Vam u odvajanju pšenice od kukolja od samog početka.

1. Proverite ocene i kritike i pogledajte prethodne radove

Ocene i prethodni radovi na platformi su prva stavka koju treba proveriti prilikom izbora kandidata, ali trebalo bi pogledati i vrste radova i broj projekata koje su završili.

Dobar portfelj pokazuje da je programer sposoban za visokokvalitetne projekate i da ih je radio ranije. Porfolio radovi(na primjer na Githubu) pokazuju posvećenost poslu i pružaju vam priliku da pregledate njihov kod.

Možete napraviti i korak dalje i zamoliti ih da urade neki test. Ovo je jednostavan način za filtriranje ljudi koji nemaju potreban nivo veština. TestDome ima izvrstan PHP i WordPress test koji možete tražiti od kandidata. On pokazuje mogu li rešavati probleme kodiranja u PHP-u, kao i poznavanje WordPress API-ja i arhitekture.

2. Ne padajte na niske cene

Dobar programer ne radi jeftino. Neka vas ne privuče niska cena jer verovatno nećete dobiti ono što plaćate. Ta primamljiva ponuda neće izgledati toliko atraktivno ako budete morali da prekinete projekt i počenete od početka.

3. Redovna komunikacija

Niko ne može biti dostupan 24/7, ali angažovani programer treba pravovremeno odgovoriti na vašu zabrinutost i osigurati da znate kada i kako može doći do njega tokom radnog vremena. Način komunikacije je takođe bitan. Rani znakovi nestabilnosti ili nedostatka jasnoće ovde su klasični pokazatelji problema.

Insistirajte na redovnoj komunikaciji od samog početka i odustanite ako je nema. Efikasna komunikacija je bitna za uspešnu saradnju. Dobar programer mora dobro kodirati ali i biti u kontaktu sa osobom koja ga je angažovala.

Programer mora biti otvoren za predloge.

4. Testiranje

Osim besplatnog testa, programera možete da testirate i plaćenim testom. To bi trebalo da bude dovoljno da procenite njegovo poznavanje posla. Ako stvari krenu loše, upravo ste se spasili jer niste počeli sa projektom. Ako sve bude u redu, imate dobru naznaku da će projekat uspeti.

5. Dogovorite se o obimu posla

I poslednji savet za zapošljavanje programera je osigurati da obe strane razumeju opis posla i / ili projekta. Često će klijenti angažovati programere za posao koji nije u potpunosti definisan. A zbog pogrešne komunikacije, to može do dovesti do nedovršenog projekta i gubitka vremena i novca.

Zaključak

Pronalaženje pravog programera za vaš projekt može biti teško jer nije dovoljno samo tražiti na pravim mestima. Svaka od gore navedenih web lokacija izvrstan je resurs ako ste spremni platiti za kvalitet. Bez obzira odakle angažujete programera, pridržavanje nekih pravila je dobar način za garanciju kvaliteta. Ukratko:

  • Proverite kritike i insistirajte na tome da vidite radove s portfeljem.
  • Ne nasedajte na niske cene.
  • Zahtevajte efikasnu komunikaciju od svog programera.
  • Pošaljite mu plaćeni test projekat.
  • Dogovorite se o obimu posla.

You may also like

Ostavite komentar